Mat & Uteliv

Äta ute i Calcutta

Calcutta haft en restaurangkultur sedan 1800-talet. Calcuttaborna började gå ut och äta långt innan indierna i andra städer gjorde det. Många restauranger i Calcutta har en hundraårig historia.

Det finns gott om riktig god indisk mat i Calcutta, både på de finare restaurangerna och vid gatustånden. Många av restaurangerna ligger vid Calcuttas Esplanad intill floden Ganges. Här finns både indisk mat och internationell mat.

En lite finare restaurang som serverar indisk mat är Only Parathas. Här finns vegetarisk mat av mycket hög klass och 133 sorters bröd!

Oh! Calcutta är också en riktigt fin restaurang som serverar bra indisk mat. Här samlas många välbeställda Calcuttabor och västerlänningar. Oh! Calcutta hittar du på fjärde våningen på Forum Mall.

Om du vill äta riktigt bra indisk gatumat ska du gå till Nizams matmarknad. Här finns riktig god indisk kabab som helt enkelt är ett indiskt bröd (rotis) som fylls med valfritt innehåll som grillad currykyckling, grillat kött eller något vegetariskt innehåll samt lök och chili. Billigt och gott!

Om du mot förmodan tröttnar på den goda indiska maten finns det gott om restauranger som serverar internationell mat, framför allt på Sudder Street.  Du kan gå in på ett steakhouse, äta kinesiskt eller ta del av stora internationella bufféer.

Besök också Indian Coffee House för en kopp kaffe. Caféet var tidigare en mötesplats för frihetskämpar, bohemer och revolutionärer. Känn historiens vingslag medan du dricker ditt kaffe på det legendariska Indian Coffee House i Calcutta.

Nöjesliv i Calcutta

Det finns ett nöjesliv i Calcutta, tro inget annat. Vare sig du vill gå ut och dricka öl, dansa eller se på liveframträdanden finns det något för dig.

Rocks. Du kan gå på Rocks om du gillar liveframträdanden. Rocks har två våningar. På den nedre våningen sitter folk och snackar vid baren och på den övre våningen spelas hög bengalisk livemusik.

Tantra är Calcuttas populäraste danshak med ett stort dansgolv och en chillavdelning, som inte är speciellt chill. Här är drinkarna inte så billiga, men om du vill festa och dansa hela kvällen är det här stället något för dig.

Bleu & Beyond. På Bleu & beyond kan du ta en matbit eller en drink på takrestaurangen med utsikt över Calcutta och New Market.

Copper Chimney Lounge är ett avkopplande ställe där du kan röka vattenpipa och njuta av coola ljuseffekter och flummiga draperier.

Cowringhee Bar är stället för dig som bara vill njuta av en öl och kanske spela lite biljard. Vissa kvällar har spelas det livejazz här.

Booking.com